Здравейте колеги,от две седмици имам 156 1.9JTD sportwagon,и имам проблем с турбото-на 3500 оборота примерно на трета предавка светва чека и колата спира да ускорява-проблема вероятно е в датчика за управление на турбото,който стои на радиатора,но не знам как се регулира.Ако някой е имал такъв проблем,или знае как се прави,моля за съдействие.Благодаря предварително.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с турбината на 156 1.9JTD
Collapse
X
-
-
Датчика трябва да се смени около 100-150лв. е ако не се лъжа.
Той с времето не може да се "справи" навременно с управлението на турбото, в резултат на което турбото пренадува и ЕКУто вкарва колата в сервизен режим.
Най-често става като дадете газ до дупка, после рязко я пуснете и после пак рязко газ...ако така го прави колата на 4 и 5предавка, почти 99% е от соленойда.
Тия соленойди са страшни боклуци и издържат по има няма 30 до 50 000км.sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Първоначално публикувано от KGBДатчика трябва да се смени около 100-150лв. е ако не се лъжа.
Той с времето не може да се "справи" навременно с управлението на турбото, в резултат на което турбото пренадува и ЕКУто вкарва колата в сервизен режим.
Най-често става като дадете газ до дупка, после рязко я пуснете и после пак рязко газ...ако така го прави колата на 4 и 5предавка, почти 99% е от соленойда.
Тия соленойди са страшни боклуци и издържат по има няма 30 до 50 000км.Alfa Romeo 156 1,9JTD 115HP
Comment
-
Имах същия проблем , но се оказа , че не е този датчик .Провери си цялата вакуумна магистрала т.е.гумените маркучета и свързаните с тях тръбички които влизат и излизат от този датчик който всъщност представлява електромагнитен клапан.Изваждаш ги от датчика и и след това надуваш и изсмукваш въздуха.Ако има пробив или магистралата е запушена компютъра регистрира грешка защото вакуумния клапан който се намира на двигателя под този датчик в непосрдствена близост до турбината не се задейства.Като надуваш и изсмукваш въздуха от едното от маркучетата -това което е от този клапан/датчик/ на водния радиатор до вакуумния на турбото просто се вижда дали се задейства вакуумния клапан.По-същия начин надуваш и изсмукваш и от другото маркуче което преминава в метална тръбичка която минава над мотора под декоративния пластмасов капак и от там продължава пак като маркуче или пластмасова тръбичка към място в задната част на мотора където са включени всички вакуумни тръбички.Това е в близост до изпускателната генерация .Ако нямаш пробив и не е запушено тестваш самия датчик или клапан на радиатора.Проверката е ементарна-подаваш му 12 волта на буксата и слушаш дали щтрака т.е. дали отваря и затваря ел.магнитния клапан.Ако не значи зи е заминал и е за смяна.Имам го и самия клапан нов , неупотребяван .Чукни в търсачката "продавам ел.магнитен клапан" и виж снимките .Дано това ти е от полза.Alfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
Comment